Terugblik FlowPeople Experience: Mobiliteit

De tweede FlowPeople Experience van dit 2014 vond plaats op 16 september jl. op  de actieve buitenlocatie van De Wilgenweard in Nijverdal en stond in het teken van Mobiliteit.  Alles om ons heen is onderhevig aan verandering en er wordt een dringend en soms dwingend appel op medewerkers gedaan om dynamisch en flexibel te zijn, actief mobiel te zijn en daardoor duurzaam inzetbaar te blijven.

Deze middag zijn we met een aantal HR-professionals uit ons netwerk in gesprek en aan de slag gegaan met vragen als: hoe doe je dat, mensen in beweging krijgen en houden? Waar zie je  de mogelijkheden en de kansen liggen? Welke belemmeringen spelen een grote rol?

Duidelijk wordt dat iedere organisatie haar eigen strategieën, planningen en acties heeft om gezond te blijven en de medewerkers geactiveerd en gemotiveerd te krijgen en te houden. De valkuil van veel organisaties is om voor de medewerkers te denken en voor hen in te vullen wat een goede aanpak of motivator is om mobiliteit te bewerkstelligen. Het werkt daarentegen juist stimulerend om medewerkers zelf te laten ontdekken waar zij warm voor lopen en energie van krijgen, of waar zij beren op de weg tegen komen. Niet alleen door er over te praten maar door het  te ervaren.

Eigen ervaringen en ontdekkingen zijn veelal het meest krachtig. Die kan men uiteraard op verschillende manieren opdoen. Deze middag  beklommen we met elkaar een echte klimwand: voor de één een avontuur, voor de ander een te hoge ladder? Vragen die zich al doende aandienden waren: Hoe ver durf je te gaan? Welke zekerheid heb je nodig? Waardoor word je getriggerd en uitgedaagd? Waar of waardoor haak je af? Door deze uitdaging aan te gaan, ontdek en ervaar je welke stimulansen je nodig hebt, wat averechts werkt en waar je grenzen liggen.

In de nabespreking hebben we deze opgedane ervaring aangelegd tegen het waardenprofiel op basis van de door ons gebruikte testmethode STM-scan®. Dat profiel laat, op basis van de door de deelnemer vooraf ingevulde test, zien welk cultuurtype je bent in deze fase van je loopbaan. Ben je het ambitietype en ga je voor prestaties, invloed en beloning? Of kom je meer voor de dag als het relatietype dat juist gestimuleerd wordt door structuur, collegialiteit en behulpzaamheid, of het balanstype dat hecht aan zekerheid, balans werk/privé en gunstige arbeidsomstandigheden? Of ben je juist het autonomietype dat onafhankelijkheid, afwisseling en zelfontplooiing ambieert?

Door zo te onderzoeken en te ervaren wat voor jou het beste werkt, krijg je zicht op en houvast aan stimulerende en belemmerende factoren die je één-op-één kunt vertalen naar opdrachten en uitdagingen in je werk.

En wat voor jou als HR-professional werkt, zal dat voor de gemiddelde medewerker niet net zo werken? Onder het genot van een hapje en een drankje hebben we daarover nagepraat, in de zon, op het terras van De Wilgenweard.