Intervisie: leren van elkaar

Loopt u in uw HR-praktijk ook tegen vragen of dilemma’s aan, die u in een professionele setting met vakgenoten wilt bespreken? Schrijf u dan in voor de volgende HR-intervisiegroep van FlowPeople.

In intervisie leert u van elkaar: samen met uw collega’s of beroepsgenoten. Daarbij bespreekt u samen werkgerelateerde vraagstukken op een methodische manier. U doet een beroep op uw collega’s om mee te denken en elkaar te adviseren over werkvragen en over persoonlijke dilemma’s die u in uw dagelijkse werkpraktijk als leidinggevende, HR-adviseur of ondernemer tegenkomt.

Het bespreken en verhelderen van actuele thema’s vindt plaats onder begeleiding van één van onze professionele intervisiebegeleiders. Hij of zij levert beproefde methodieken aan en faciliteert u om op gestructureerde wijze tot oplossingen te komen.

Dit leert u van intervisie:

  • U ontwikkelt zichzelf en reflecteert samen met collega’s op uw eigen werkwijze;
  • U onderzoekt en bespreekt uw eigen kwaliteiten en valkuilen;
  • U vergroot uw adviesvaardigheden;
  • U leert in uw werk problemen oplossen waar geen standaardoplossingen voor zijn;
  • U houdt de in een training opgedane vaardigheden met elkaar levend in de praktijk;
  • U stimuleert en vergroot het lerend vermogen van medewerkers.

Binnen uw eigen bedrijf intervisie opstarten?

Dan begeleiden wij u graag in het starten van uw intervisietraject.

Deelnemers zeggen het volgende over de intervisie:

‘Naast het sparren met vakgenoten vind ik het leuke van de intervisie dat we vanuit verschillende branches komen en elkaar vanuit verschillende achtergronden bevragen en van advies voorzien.’ (Renate Fikkert, Hoofd P&O, CSG het Noordik).

‘Voor mij geeft de intervisie de mogelijkheid om te sparren met vakgenoten. Onder de deskundige leiding van Leonard bespreken we diverse HR-thema’s. We wisselen praktische ervaringen uit en bespreken hoe wij bepaalde situaties aanpakken. Ik ervaar het als inspirerend en het geeft me nieuwe inzichten.’ (Marijke Agterbosch, Personeelsfunctionaris Huiskes Kokkeler Autogroep).

‘Deelname aan de intervisiegroep heeft mij voor diverse uitdagingen verschillende invalshoeken gegeven waar ik mee verder kan.’ (Sandra de Groot, Senior P&O Adviseur, Flynth Accountants & Adviseurs).

Meer weten?

Vul het onderstaande formulier in als u wilt deelnemen aan intervisie of meer wilt weten. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.