Organisatiecultuur

Uw organisatiecultuur groeit met de ervaring van uw organisatie mee. Zaken die zich binnen afspelen worden zichtbaar in de effecten van een organisatiecultuur. En toch lijkt het een vaak een ongrijpbaar fenomeen dat zich zeer lastig laat veranderen. Wilt u uw cultuur veranderen, dan helpt FlowPeople u dit op een natuurlijke en toch systematische manier te doen.

Over hoe en wat...

Iedere organisatie heeft een eigen kleur. Die kleur kenmerkt vooral de HOE-vraag. Een organisatie weet WAT ze doet, maar is zich vaak niet bewust van HOE ze dat dan doet. En juist die HOE-vraag bepaalt hoe medewerkers en leidinggevenden met elkaar omgaan, hoe medewerkers de organisatie ervaren, en vooral ook hoe klanten die organisatie ervaren.

Het spreekt dan ook voor zich dat we vooral met u en uw medewerkers gaan werken aan de HOE-vraag van uw organisatie. Dat is het uitgangspunt voor verandering.

Het ombuigen van uw organisatiecultuur

Onze kennis van en ervaring met het ombuigen van organisatieculturen komt in uw situatie goed van pas. Van buitenaf duwen op een organisatiecultuur om die te veranderen is zinloos, dat weten we. Samen met de leiders van uw organisatie onderzoeken we eerst wat en waarom er veranderd zou moeten worden. Daarbij gaan we niet over één nacht ijs.

Op basis van een heldere analyse zetten we koers uit en veranderinstrumenten in. We doen dat bij voorkeur in afwisselende programma’s die we samen met de mensen uit uw organisatie voorbereiden. Er is een helder doel en er zijn transparante beïnvloedingsinstrumenten.

Samen met u brengen we mensen met elkaar in gesprek, verbinden we belangen en buigen we eventueel oud zeer om in nieuwe mogelijkheden. De HOE-vraag wordt beantwoord en vertaald naar concreet gedrag in uw organisatie.
 

Meer weten?

Een organisatiecultuurprogramma is altijd maatwerk. Wij vertellen u er graag alles over. Vul het onderstaande formulier in, dan nemen wij contact met u op.