Mijn nieuwe baan

Mijn nieuwe baan

03 september 2018

Door: Daphne Zipper

 

Een kijkje in de keuken... bij FlowPeople. Mijn ervaring bij mijn nieuwe baan.

Sinds april werk ik alweer voor FlowPeople, als Assessment- en Development Psycholoog. Mensen vragen aan mij, hoe bevalt je nieuwe baan? Goed of Slecht, zo simpel is het vaak niet. Ik moet er dan ook altijd even over nadenken. Er zijn namelijk een heleboel aspecten aan “een nieuwe baan”. Waarbij ik aan sommige dingen nog moet wennen t.o.v. werken bij de Hogeschool en andere dingen mij in positieve zin direct opvallen!

Kennen jullie het tv programma Hello Goodbye,  van Joris Linssen die op Schiphol mensen interviewt?
Het is eigenlijk een heel simpel concept, maar voor je het weet zit je al een half uur naar Joris Linssen te kijken, terwijl je eigenlijk de tv al uit wilde doen.
Nou zo is het dus ook een beetje bij mijn nieuwe baan…  Eén van de aspecten die ik zo leuk vind aan het doen van assessments is dat je net als Joris Linssen, ineens in het leven van een ander stapt.

Tijdens de assessments kom je vaak in een diep gesprek met de kandidaat over levenskeuzes, patronen die er vanaf jongs af aan al in zijn gesleten en nieuwe ontwikkelmogelijkheden.
Behalve het feit of iemand al dan niet geschikt is voor een bepaalde functie, zit er ook meerwaarde in het feit dat we met de kandidaat opzoek gaan naar ontwikkelmogelijkheden. Door de analytische vaardigheid van de coach komen onbewuste patronen vaak aan het licht, wat nieuwe inzichten biedt.
En nieuwe inzichten? Zijn altijd weer kansen!

Graag tot ziens!

Daphne

d.zipper@flowpeople.nl

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.