Opdrachtgevers over FlowPeople

 

Iwan Siemensma, Vestigingsdirecteur Enexis Overijssel

Als Vestigingsdirecteur van Enexis Overijssel ben ik in zee gegaan met FlowPeople. Als gevolg van de reorganisatie die wij doorgevoerd hebben binnen Enexis zijn ook alle leidinggevende op een nieuwe positie terecht gekomen. Maar er zijn ook allemaal nieuwe leidinggevenden gekomen als gevolg van het werken met kleinere teams.  Een aantal managers (zowel bestaande als nieuwe) liep met coachingsvraagstukken rond.  Voor mij was FlowPeople de ideale partij om mij daarmee te helpen. Als ik kijk naar het resultaat ben ik zeer content met de uitkomsten. Voor mij dan ook alleen maar complimenten voor FlowPeople en zeker de aanbeveling waard.

Wim Drenth, directeur-bestuurder van CSG Het Noordik

FlowPeople begeleidt momenteel een aantal processen binnen CSG Het Noordik. Zo heeft FlowPeople de individuele invulling van personeelsleden naar een gezamenlijk resultaatverantwoordelijke team begeleid. Ook wordt FlowPeople ingeschakeld bij cultuurveranderingen. FlowPeople verzorgt ook de begeleiding van individuen. Medewerkers die kritisch naar zichzelf kijken en zichzelf professioneel willen ontwikkelen kunnen bij FlowPeople deelnemen aan een coachtraject. De ervaringen met FlowPeople zijn positief. De coaches hebben een goed inlevingsvermogen in de vraag en alle FlowPeople medewerkers hebben een achtergrond in het bedrijfsleven. Een deel van dat bedrijfsleven komt mee de school in en dat is prettig.

Paul Kuipers, Algemeen Directeur Ortageo Groep

We kunnen en willen niet alles zelf doen en daarom zoeken we samenwerking met een aantal leveranciers. Ook HR-vraagstukken worden uitbesteed. FlowPeople wordt ingeschakeld voor ad-hoc personeelszaken en vragen rondom diverse beleidsmatige HR-zaken, maar ook voor assessments in het kader van werving en selectie. Eind 2012 hebben we samen met FlowPeople een traject afgerond waarin de ontwikkeling van talenten en competenties van medewerkers centraal stond om daarmee een hogere kwaliteit, productiviteit en klanttevreden te bereiken. Ook biedt men medewerkers de gelegenheid voor loopbaancoaching bij FlowPeople.

Cindy Groen, HR Adviseur Rabobank Noord Twente

FlowPeople wordt bij Rabobank Noord Twente regelmatig ingeschakeld bij o.a. werving- & selectieprogramma’s, (trainee) potentieelonderzoeken en bij coach- en ontwikkeltrajecten. Cindy is enthousiast over het assessmement; de STM scan. Ze vindt dat de scan kijkt naar de talenten van de kandidaat en dat van daaruit de vraag wordt beantwoord of die persoon binnen het functieprofiel past. Terwijl andere assessments, in de ogen van Cindy, veel meer uitgaan van het functieprofiel. Ook over de cultuurwaarden die in de scan wordt meegenomen is ze positief, immers iemands gedrag wordt mede door de omgeving beïnvloed. Het intelligentieprofiel is ook inzichtelijk en de persoonlijke rapportages zijn kort, bondig en prettig leesbaar.  De kracht van de STM-scan is volgens Cindy dat de persoon leidend is en niet het functieprofiel

Andere opdrachtgevers en kandidaten

Na ieder assessment of coachtraject vragen wij om feedback. Met input van onze opdrachtgevers en kandidaten kunnen wij onze dienstverlening op een kwalitatief hoog niveau houden. Wilt u weten welke feedback wij ontvangen? Klik dan hier.