Tweede HR-intervisiegroep

Loopt u in uw HR-praktijk ook tegen vragen of dilemma’s aan, die u in een professionele setting met vakgenoten wilt bespreken? Schrijf u dan in voor de volgende HR-intervisiegroep.

In september 2014 zijn wij met HR-managers en -adviseurs van verschillende bedrijven en instellingen van start gegaan met een eerste intervisiegroep. De ingebrachte onderwerpen waren divers en uitdagend, zoals:

  • Hoe kan ik in het fusieproces dat nu loopt het beste omgaan met weerstand van medewerkers?

  • Hoe krijg ik de lijnmanagers mee in hun verantwoordelijkheid rond beoordeling en dossieropbouw?

  • Hoe kan ik in onze organisatie, die niet gewend is aan medezeggenschapsorganen (OR), regelingen toch effectief invoeren?

  • Welke rol kan ik vanuit HR het beste innemen, om de sterke groeiambities van ons bedrijf te ondersteunen?

Deelnemers zeggen het volgende over de intervisie:

‘Naast het sparren met vakgenoten vind ik het leuke van de intervisie dat we vanuit verschillende branches komen en elkaar vanuit verschillende achtergronden bevragen en van advies voorzien.’ (Renate Fikkert, Hoofd P&O, CSG het Noordik).

‘Voor mij geeft de HR-Intervisie de mogelijkheid om te sparren met vakgenoten. Onder de deskundige leiding van Leonard bespreken we diverse HR thema’s. We wisselen praktische ervaringen uit en bespreken hoe wij bepaalde situaties aanpakken. Ik ervaar het als inspirerend en het geeft me nieuwe inzichten.’ (Marijke Agterbosch, Personeelsfunctionaris Huskes Kokkeler Autogroep).

Deelname aan de intervisie groep heeft mij voor diverse uitdagingen verschillende invalshoeken gegeven waar ik mee verder kan.’ (Sandra de Groot, Senior P&O Adviseur, Flynth Accountants & Adviseurs).

Belangstelling of meer weten? Neem contact op met Leonard Faber, via l.faber@flowpeople.nl of via 06-20019411. Voorwaarde voor deelname is, dat u in dienstverband binnen een organisatie werkzaam bent als HR-manager of als HR-adviseur. Aan deelname is een beperkt bedrag aan jaarlijkse kosten verbonden.

Een voorgesprek over uw doelstellingen met intervisie maakt deel uit van de procedure.