Voor wie is deze leergang

  • Voor professionals, projectleiders en leidinggevenden
  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als professional of leidinggevende
  • Je hebt minimaal hbo of wo werk- en denkniveau
  • Je wilt je autonomie en impact versterken

Wat kun je verwachten?

Dit programma staat in het teken van Persoonlijk leiderschap en het versterken van autonomie. Persoonlijk leiderschap houdt in dat je leiding kunt geven aan jezelf. Om dat te kunnen is het van belang dat je jezelf kent, dat je weet wie je bent, jezelf herkent en kunt bekennen of bekend maken wie je bent, met je kwaliteiten en je schaduwkanten, je sterkten maar ook je zwakten. Dat vraagt om zelfonderzoek om jezelf als het ware binnenstebuiten te keren en te ontdekken wie je bent, of wie je bent geworden. 

In 7 stappen werk je via het verkrijgen van inzicht en bewustwording aan het versterken van jouw Persoonlijk leiderschap en autonomie.

flowpeople_home_20

Vergroot je zelfinzicht en ontdek jouw kracht

flowpeople_home_20

Neem positie in en vergroot je impact

flowpeople_home_20

Versterk je effectiviteit

Dit ga je leren

Stap 1: Zelfinzicht: Wie ben ik?

Het doel van deze eerste stap is om inzicht te krijgen in je eigen persoonlijkheid. Om je bewust te worden van hoe je je laat kennen. En inzicht te krijgen in de impact en de effectiviteit van je emoties en je gedrag op jezelf, anderen en je omgeving. Zo leer je je basis kennen. Je fundament waarop je verder kunt bouwen. 

Stap 2: Context: Waar kom ik vandaan?

In de tweede stap in dit programma krijg je inzicht in je levensverhaal en de impact daarvan op jouw persoonlijkheid, je gedrag en je emoties en formuleer je antwoorden op de vragen: Waar kom ik vandaan? Wat betekent dat voor mij en voor mijn keuzes? Waar liggen mijn kansen en belemmeringen?

Stap 3: Persoonlijkheid: Wat zijn mijn talenten?

Ieder mens is uniek en heeft talenten. Persoonlijke eigenschappen die vertellen hoe je bent. Deze liggen ook min of meer vast. Ieder is een talent. We hebben allemaal iets waarin we uitblinken, wat ons als vanzelf afgaat. Een talent waarvan wordt gezegd; dat is typisch iets voor/van mij. Je unieke talent vertelt over de manier waarop jij je kennis/ervaring zult inbrengen en je bijdrage zult hebben in je leven en in je werk.

Stap 4: Motivatie: Wat zijn mijn drijfveren en waarden?

In deze stap in het programma krijg je helder wat jouw drijfveren of waarden zijn die kleur geven aan jouw leven en persoonlijkheid. Wat beweegt jou om iets te doen? Of juist iets te laten? We maken allemaal keuzes in ons leven en zijn ons niet altijd bewust van onze uitgangspunten of principes. Je drijfveren vertellen iets over je houding, over je motivatie en je voorkeuren. Ze geven aan welke waarden voor jou belangrijk zijn in deze fase van je leven. 

Stap 5: Impact: Hoe profileer ik me/ hoe maak ik me zichtbaar?

In de vijfde stap sta je stil bij de impact die jij hebt op anderen en is het tijd om je bewust te worden van hoe je je zelf in de buitenwereld laat zien en kennen. Hoe doe je dat? Je laten zien en kennen? Kennen de mensen om je heen je werkelijk? Wat breng je naar buiten? Hoe wil je gekend worden? Durf je je kwetsbaar op te stellen of draag je een masker, afhankelijk van de situatie waarin je verkeert? 

Stap 6: Communicatie: Hoe vergroot ik mijn persoonlijke effectiviteit?

In communicatie maken we ons zelf kenbaar door te spreken, door te lachen, te knikken, door aanwezig te zijn. Communicatie is dan ook meer dan woorden alleen. Het is ook je non-verbale gedrag, je uitingen, je presentatie, je mimiek en de ‘ toon die de muziek’ maakt.  In deze stap krijg je meer zicht en beïnvloedingsmogelijkheden op het effect van je communicatie.

Stap 7: Autonomie: Hier ben ik! In verbinding met mezelf en de ander!

Tot slot richten we ons op het verbinding maken met de ander en aansluiting te vinden vanuit oprechte interesse en betrokkenheid. Door je bewust te zijn van jezelf, van anderen en van je omgeving. Dat vraagt het vermogen om open relaties aan te gaan met anderen; je verlangens en je behoeften te delen; en de spontaniteit om zonder terughoudendheid te reageren op het moment en te laten zien wie je bent.

Ontmoet de trainer

FlowPeople0723-5637 Klara

Klara Faber-van den Berg

Personal Coaching
Teamontwikkeling
Assessments
Intervisiebegeleiding

“Milder is meer. Zacht maar af”
FlowPeople0723-5961 Elisabeth

Elisabeth Deumer

Personal Coaching
Assessments


“Stil staan bij je handelen is vooruitgang.”
flowpeople_blog_ 4

Alle gegevens van de leergang

flowpeople_blog_ 9
Uitvoeringsdata:

16 januari 2024
30 januari 2024
13 februari 2024
27 februari 2024
12 maart 2024
26 maart 2024
09 april 2024

flowpeople_blog_ 13
Prijs:

€ 2.495,-

flowpeople_blog_ 11
Locatie

Erve Hondeborg, Zenderen

flowpeople_blog_ 10
Tijd:

17:00 - 21:00 uur

flowpeople_blog_ 12
Trainer:

Klara Faber-van den Berg en/of Elisabeth Deumer

Klanten over FlowPeople Academie

Complimentjes of kritiek? Opmerkingen of tips? Lucht hier je hart of lees wat anderen van ons vinden.

rating_box_icon 10
Feedback Company
3 beoordelingen
Geweldig

Met FlowPeople heb ik mij als leidinggevende en zeker ook als mens verder kunnen ontwikkelen in de afgelopen jaren. De inzichten en handvatten die ze mij hebben gegeven zijn enorm waardevol voor mij...

Sander van de Merwe
Directeur
Khonraad Software Engineering
28/03/2023
Zeer fijne samenwerking

Samen met FlowPeople Academie hebben wij aan onze persoonlijke ontwikkeling gewerkt. Het contact was persoonlijk en de inhoud professioneel

Dylan ter Kuile
CTO
Cuex
14/03/2023
Erg prettig

Zeer goede ervaring met FlowPeople Academie

Mike van Snek
CEO
HVEG Fashion Group
31/03/2023

Meld je aan voor de leergang en til je carrière naar the next level!

Aanmelden voor de leergang Persoonlijk leiderschap

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Klik hieronder op een thema om snel antwoord op je vraag te krijgen. Staat je vraag hier niet bij? Neem dan gerust contact op, we helpen je graag verder.
Wat zijn jullie Algemene Voorwaarden?

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Heb ik een vooropleiding nodig om te kunnen deelnemen aan een training?

FlowPeople Academie geeft verschillende trainingen en workshops op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.  Sommige trainingen zijn te volgen zonder vooropleiding, andere zijn bedoeld voor mensen die enige of ruime ervaring hebben in een bepaald werkveld of functie. Bij iedere training staat aangegeven of en zo ja op welke doelgroep deze zich richt en wat de toelatingseisen zijn.

Ik neem deel aan een training maar ben een dag verhinderd. Wat nu?

Wanneer je vooraf weet dat je een dag niet aanwezig kunt zijn, is het raadzaam om je in te schrijven voor een training op een ander moment in het jaar. Trainingsdagen kunnen namelijk niet worden ingehaald. Bij onverwachte verhindering kunnen we samen bespreken wat je kunt doen om weer zo goed mogelijk aansluiting te vinden. In onze communicatie en uitnodigingen voor trainingsdagen geven we ook altijd aan op welke wijze je bij plotselinge verhindering contact kunt leggen en/of de trainer kunt informeren.

Ik zie geen BTW op de website of de factuur staan. Klopt dat?

FlowPeople Academie is opgenomen in het register van CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs: (www.crkbo.nl) en is niet BTW-plichtig. Met andere woorden: er wordt geen BTW over onze opleidingen en trainingen berekend.

Waarom een training bij FlowPeople Academie?

In alle trainingen en workshops van FlowPeople Academie draait het om jou: jouw ontwikkeling, jouw leerdoelen  en jouw dromen in relatie tot je werk en leven. Daarmee geef je betekenis aan je leven en dat wordt zichtbaar in je handelen en in je werk. Trainingen van FlowPeople Academie helpen je met het vergroten van je zelfinzicht en bewustwording en de vertaling daarvan naar je dagelijkse werkpraktijk. Daarmee neemt je zelfvertrouwen en je werkplezier toe. FlowPeople Academie biedt inzichten om jezelf en jouw vaardigheden te ontwikkelen. Zij werkt met deskundige, ervaren trainers en coaches, die sterk betrokken zijn op jouw ontwikkeling en die ontwikkeling helpen versnellen.

Ontvang ik een bewijs van deelname/certificaat?

Na deelname aan een training of workshop ontvang je een bewijs van deelname.

Wordt een opleiding vaker dan één keer per jaar aangeboden?

Onze trainingen en workshops starten vaak meerdere keren per jaar. Je kunt bij de betreffende opleiding/traject zien wanneer de startmomenten zijn.

Klara_06201

Hulp nodig bij het kiezen van een training?

Neem contact met ons op