Case Study Vazet - Leer kijken door de competentiebril

Vastgoedontwikkelaar Vazet daagt de traditionele bouwwereld uit. Het bedrijf heeft een vernieuwende visie op het creëren en realiseren van vastgoed. De richting is duidelijk, maar hoe krijgt voormalig directeur Jaap van Rijsten alle neuzen dezelfde kant op? Hij schakelt de hulp in van FlowPeople. In deze case study doet hij zijn verhaal.

De vastgoedwereld is in beweging. De woningbouwsector moet nieuwe antwoorden vinden op de bestemmings- en beheervraagstukken van vandaag en morgen. Vazet is daarom met een nieuw concept gekomen. Het bedrijf verzorgt ‘totaaltrajecten’ voor organisaties die beleggen in nieuwbouw én voor particulieren die nieuwbouwwoningen kopen.

Verschillende bouwpartners zien iets in de vernieuwende visie en besluiten het concept samen met Vazet vorm te geven. Het idee slaat aan, maar de vertaling naar de praktijk laat te wensen over. De mindset van de eigen medewerkers én die van de partners veranderen, blijkt niet eenvoudig te zijn.

Wat is het geval? In de traditionele bouwsector liggen de verhoudingen tussen de uitvoerende partijen vast, zijn de denkbeelden over functierollen vrij stereotiep en ook is de vaste manier van werken heel diep ingesleten.

Jaap van Rijsten heeft inmiddels het stokje overgedragen aan zijn opvolger. Hij gelooft in de aanpak en ziet graag dat de ingezette koers van Vazet wordt voortgezet.

Downloaden

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de volledige case study van Vazet: Leer kijken door de competentiebril.

Lees deze blog ook

Case Study Visma: FlowPeople biedt een voortreffelijke procesbegeleiding

Software ontwikkelaar Roxit nam binnen een relatief kort tijdsbestek vijf bedrijven over en werd kort daarna onderdeel van Visma. Voor directeur Rob Steneker was dat het sein om een nieuw directieteam samen te stellen. Hij heeft FlowPeople ingeschakeld...

Whitepaper | Bedrijfscultuur: inzichten, voorbeelden en aanpak

De cultuur van een organisatie wordt ook wel ‘de ziel van de onderneming’ genoemd. In essentie is het de manier waarop er in de organisatie gewerkt wordt en hoe er met elkaar wordt omgegaan. Kort gezegd is het de mindset van werknemers en management. Wat...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid