Case Study Vazet - Leer kijken door de competentiebril

Vastgoedontwikkelaar Vazet daagt de traditionele bouwwereld uit. Het bedrijf heeft een vernieuwende visie op het creëren en realiseren van vastgoed. De richting is duidelijk, maar hoe krijgt voormalig directeur Jaap van Rijsten alle neuzen dezelfde kant op? Hij schakelt de hulp in van FlowPeople. In deze case study doet hij zijn verhaal.

De vastgoedwereld is in beweging. De woningbouwsector moet nieuwe antwoorden vinden op de bestemmings- en beheervraagstukken van vandaag en morgen. Vazet is daarom met een nieuw concept gekomen. Het bedrijf verzorgt ‘totaaltrajecten’ voor organisaties die beleggen in nieuwbouw én voor particulieren die nieuwbouwwoningen kopen.

Verschillende bouwpartners zien iets in de vernieuwende visie en besluiten het concept samen met Vazet vorm te geven. Het idee slaat aan, maar de vertaling naar de praktijk laat te wensen over. De mindset van de eigen medewerkers én die van de partners veranderen, blijkt niet eenvoudig te zijn.

Wat is het geval? In de traditionele bouwsector liggen de verhoudingen tussen de uitvoerende partijen vast, zijn de denkbeelden over functierollen vrij stereotiep en ook is de vaste manier van werken heel diep ingesleten.

Jaap van Rijsten heeft inmiddels het stokje overgedragen aan zijn opvolger. Hij gelooft in de aanpak en ziet graag dat de ingezette koers van Vazet wordt voortgezet.

Downloaden

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de volledige case study van Vazet: Leer kijken door de competentiebril.

Lees deze blog ook

Ontmoet Cindy: Van HR-professional naar inspirerend coach bij FlowPeople

Sinds 2019 heeft Cindy een betekenisvolle rol ingenomen bij FlowPeople. Haar rijke achtergrond als HR professional en holistisch therapeut vormt de basis van haar passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie. In een recent gesprek kreeg ik de kans...

"Als je tijd neemt om te kijken, toont de weg zich vanzelf".

Jackelien is sinds het begin van 2023 betrokken bij FlowPeople. Ze zet haar expertise in voor vraagstukken over teamontwikkeling, personal coaching en leiderschapsontwikkeling. Ik ging onlangs met haar in gesprek. Lees in deze blog meer over Jackelien en...

Whitepaper: Talent ontwikkelen in organisaties: 5 bruikbare stappen

Bij FlowPeople geloven wij in het verbinden van persoonlijk talent met organisatiedoelen. Wij zien talent in actie en worden geïnspireerd door flexibele en ondernemende medewerkers die vanuit hun eigen verlangens en dromen betekenis geven aan hun werk....

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid