Ontmoet Cindy: Van HR-professional naar inspirerend coach bij FlowPeople

Sinds 2019 heeft Cindy een betekenisvolle rol ingenomen bij FlowPeople. Haar rijke achtergrond als HR professional en holistisch therapeut vormt de basis van haar passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie. In een recent gesprek kreeg ik de kans om Cindy beter te leren kennen en haar reis tot nu te ontdekken. Lees verder in deze blog om meer te weten te komen over Cindy en de unieke elementen die zij brengt in haar coaching bij FlowPeople.

Kun je me eens meenemen in je loopbaanreis naar het coachingsvak?

Mijn reis begon in het HR-vak, ik heb ruim 20 jaar gewerkt als HR professional. Wat ik daarin altijd heel belangrijk heb gevonden is oog voor de mens in de organisatie. Of er nu een vraagstuk speelde op het gebied van ontwikkeling van een organisatie, team of individu, voor mij begon het altijd met luisteren. Oprecht aandacht hebben en nieuwsgierig zijn naar de verhalen van de mensen in de organisatie. Want als de mensen zich ontwikkelen, ontwikkelt de organisatie zich.

Dat gold ook voor mezelf. Ik heb de afgelopen jaren een opleiding tot holistisch therapeut, de opleiding storytelling en de opleiding tot systemisch organisatieadviseur gedaan. Tijdens de ‘reis’ in die opleidingen heb ik in 2019 besloten om mijn eigen bedrijf 'Verder' te starten, gericht op de ontwikkeling van mens en organisatie.

Hoe is de match met FlowPeople ontstaan?

In mijn functie als HR professional schakelde ik regelmatig FlowPeople in voor ontwikkelvraagstukken. Onze samenwerking gaat in die zin al lange tijd terug. Ook als de samenwerking wat minder intensief was hielden we contact. Sinds 2019 werk ik als één van de vaste coaches voor FlowPeople. Een mooie samenwerking waarin we werken vanuit dezelfde waarden, leren van elkaar en elkaar versterken.

Welke opdrachten doe je graag?

Ik vind de mix van verschillende opdrachten juist leuk. Individuele coachtrajecten, persoonlijk leiderschapstrainingen, intervisie. De dynamiek die deze mix met zich meebrengt geeft me energie. De incompany trajecten waar ik aan heb bijgedragen vond ik erg leuk. Langere tijd optrekken met de groep en individueel de verdieping opzoeken, dat zijn mooie trajecten!

Welke waarden zijn belangrijk voor jou als je voor de groep staat?

Voor mij is het belangrijk om eerst de verbinding met de groep aan te gaan en dat begint bij mij. Ik sta als trainer voor de groep, maar ook als mens. Als ik mezelf laat zien, is dat een uitnodiging voor de ander om het ook te doen. Veiligheid en oprechtheid zijn daarbij belangrijk. Zo creëren we samen een sfeer waarin we kunnen leren.

Op de ‘Over ons’ pagina op de FlowPeople website stel jij: “Er is altijd een nieuw begin”. Wat betekent dat voor jou en hoe neem je dit mee in jouw werk?

Dat gaat voor mij over autonomie, zelf regie nemen en erop vertrouwen dat er altijd weer een lichtpuntje is. Een nieuw begin. In een mensenleven komen er allerlei dingen op je pad waar je niet altijd invloed op hebt. Maar hoe donker het soms ook is, na een lastige fase komt altijd weer iets anders. Bijvoorbeeld als iets stopt, komt er ook weer ruimte voor iets nieuws. Verdriet, pijn en moeilijkheden vragen tijd en emoties moet je niet wegstoppen maar doorleven. En tegelijkertijd is er daarna altijd weer een nieuw begin. Aan jou de keuze hoe dat eruit ziet. Dit komt geregeld terug in bijvoorbeeld de coachtrajecten; hoe kun je weer gaan bouwen op dat wat er nu is.

 

Lees deze blog ook

"Als je tijd neemt om te kijken, toont de weg zich vanzelf".

Jackelien is sinds het begin van 2023 betrokken bij FlowPeople. Ze zet haar expertise in voor vraagstukken over teamontwikkeling, personal coaching en leiderschapsontwikkeling. Ik ging onlangs met haar in gesprek. Lees in deze blog meer over Jackelien en...

Whitepaper: Talent ontwikkelen in organisaties: 5 bruikbare stappen

Bij FlowPeople geloven wij in het verbinden van persoonlijk talent met organisatiedoelen. Wij zien talent in actie en worden geïnspireerd door flexibele en ondernemende medewerkers die vanuit hun eigen verlangens en dromen betekenis geven aan hun werk....

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid