Ontmoet Elisabeth: De kracht van positieve psychologie

Elisabeth Deumer zet zich al ruim vijf jaar in bij FlowPeople. Haar energieke inzet bij het helpen van anderen om hun volledige potentieel te bereiken, is zeker aanstekelijk. Lees meer over Elisabeth en ontdek wat haar drijft om anderen te inspireren tot positieve verandering.

Waarvoor kunnen we jouw expertise gebruiken?

Ik heb een achtergrond als hulpverlener in de kinderpsychiatrie. Ik ben opgeleid tot systeemtherapeut. Tegenwoordig doe ik bij FlowPeople veel een-op-een coaching. Af en toe geef ik een training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Sinds kort ben ik gecertificeerd en inzetbaar als vertrouwenspersoon.

Wat maakt dit werk zo leuk?
Wat ik zo ontzettend leuk vind is de verbinding aangaan met anderen om samen op ontdekkingstocht te gaan. Groei stimuleren door sterke kanten van mensen naar de oppervlakte te halen. Door een positief waarderende benadering vanuit de positieve psychologie. Het maakt me blij als mensen zeggen dat ze positieve energie ervaren en meer zelfvertrouwen krijgen. De reis die iemand na drie of vier gesprekken al heeft doorgemaakt is zo boeiend om te zien. Wat ik het allermooist vind, is het coachen van jongvolwassenen.

Wat kenmerkt jou als coach?
Humor! Het voelt wat gek om over mijzelf te zeggen. Maar ik geloof dat er ruimte moet zijn voor een grapje. En eigenlijk is het vaak semi-serieus. Ik bedoel het met een knipoog. Verder kan ik goed verbindingen aangaan zodat mensen zich zo vertrouwd voelen bij mij om zo op een diepere laag naar zichzelf durven te kijken. Als een coachee mij zou moeten omschrijven hoop ik dat er gezegd wordt dat ik een vertrouwde omgeving bied waar men zich veilig kan voelen. Maar ook dat ik confronterend durf te zijn en dat ik mijn eigen kwetsbaarheid in kan zetten om tot meer diepgang te komen.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?
Nieuwsgierig blijven naar alles om je heen. Af en toe weer een opleiding of theorie erbij pakken. Even je kennis weer opfrissen. En die aanpak houdt me alert. Ik krijg er ook geen energie van om stil te staan. Zo heb ik onlangs een traject gevolgd tot gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Je schreef: Stilstaan bij je handelen is vooruitgang. Wat zeg je daarmee?
Dat gaat vooral om reflecteren. Iedereen is in het dagelijks leven geneigd om constant door te hobbelen. Je bent druk en dan vergeet je dus in te plannen om even stil te staan bij je eigen ontwikkeling. Herken je het dat op vakantie of tijdens een lange wandeling ineens ideeën en gesprekken ontstaan over wat je nou eigenlijk wilt? Of je nog leuk vindt wat je doet? Dat komt niet als je bezig bent met je dagelijkse drukte. Daarom denk ik dat het goed is om zo nu en dan eens stil te staan bij jezelf. En jezelf ook te gunnen om even in het niks te zijn. Dan ontstaan er mooie dingen.

Elisabeth is inzetbaar voor coaching, training, assessments en als extern vertrouwenspersoon. Wil je meer weten of eens kennis maken? Neem contact op!

Lees deze blog ook

Ontmoet Sonja: Van yoga tot coaching

Maak kennis met Sonja van der Weijden, een inspirerende coach bij FlowPeople. Na een carrière in marketing en een levensveranderende kennismaking met yoga in Singapore, vond Sonja haar ware passie in het coachen. Ze richt zich op persoonlijke groei,...

Ontmoet Merel: Young professional coach bij FlowPeople

Merel Faber is al vele jaren een gepassioneerd coach bij FlowPeople, waar ze haar unieke inzicht en toewijding inzet om young professionals te begeleiden. Naast haar rol als coach vervult Merel ook een bijzondere positie binnen FlowPeople: ze is één van...

Het belang van een extern vertrouwenspersoon

In elke organisatie, groot of klein, kunnen zich situaties voordoen waarin medewerkers behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over gevoelige kwesties. Dit is waar een extern vertrouwenspersoon een cruciale rol speelt. Een extern vertrouwenspersoon...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid