Case Study Ausems en Kerkvliet: Potentieel van Harm van operationeel manager naar de toekomst

Ontdek het verhaal van Harm Krabbenborg, die al tien jaar werkzaam is bij Ausems en Kerkvliet Arbeidsmedisch adviseurs, een arbodienst met haar roots in Twente. Harm deed onlangs een potentieelassessment bij FlowPeople. Het assessment was bedoeld om de kwaliteiten en ontwikkelpunten van Harm in relatie tot zijn rol nu en in de toekomst bij Ausems en Kerkvliet te onderzoeken. Ik sprak met Harm, die openhartig vertelde over zijn ervaring met het assessment en wat hij heeft geleerd over zijn capaciteiten en ontwikkelingspunten.

Hoe ben je bij het potentieelassessment van FlowPeople terechtgekomen?

Tijdens een gesprek met mijn leidinggevende werden Klara en Leonard van FlowPeople genoemd als contacten uit zijn verleden. Hij suggereerde dat FlowPeople wellicht geschikt zou zijn voor het uitvoeren van het potentieelassessment, als startpunt voor een breder ontwikkeltraject. Vanaf het begin was al duidelijk dat we niet alleen een potentieelassessment wilden uitvoeren. We wilden na het assessment ook een vervolgtraject starten om de opgedane inzichten toe te kunnen passen. Na de afronding van het potentieelassessment ben ik dan ook gestart met het vervolgtraject, bestaande uit coachingsgesprekken met Klara.

Welke verwachtingen had je voordat je aan het potentieelassessment begon?

Toen ik bij Ausems en Kerkvliet in dienst kwam, heb ik eerder een vergelijkbaar proces doorlopen, waarbij een soortgelijk eerste onderzoek werd uitgevoerd. Daardoor had ik al een idee van wat ik kon verwachten, namelijk een combinatie van verschillende testen, vragenlijsten, een rollenspel en verdiepende gesprekken. Gelukkig kwamen mijn verwachtingen redelijk overeen met de realiteit van het potentieelassessment. Hoewel er enkele verschillen waren, zoals de aard van het rollenspel – dat meer het karakter had van een verdiepend, strategisch interview – vond ik dit juist realistischer en meer gericht op de huidige situatie. De vragenlijsten en testen waren over het algemeen vergelijkbaar met die van het eerdere onderzoek, waardoor het proces voor mij vertrouwd aanvoelde.

Wat heeft het potentieelassessment jou concreet opgeleverd?

Het potentieelassessment heeft mij enorm veel opgeleverd. Het functioneerde als een spiegel die mij inzicht gaf in waar ik sta, zowel professioneel als persoonlijk. Hoewel ik mezelf redelijk goed ken en het assessment veelal een bevestiging was van wat ik al wist, bracht het ook verduidelijking en verscherping op de gebieden waarop ik mij verder kan ontwikkelen. Het heeft duidelijk gemaakt waar mijn sterke punten liggen en welke thema’s aandacht vereisen om mijn potentieel verder te benutten.

Samen met mijn leidinggevende en Klara, mijn coach, heb ik concrete thema’s geïdentificeerd waarmee we aan de slag zijn gegaan. Dit traject, inclusief de coachingssessies met Klara, helpt mij effectiever te werken en mijn valkuilen beter te herkennen. We evalueren regelmatig mijn voortgang en stellen nieuwe doelen, waardoor ik actief blijf werken aan mijn ontwikkeling. Wat bijzonder waardevol is aan dit proces, is de objectieve blik van mijn coach. Klara biedt niet alleen ondersteuning, maar ook praktische tips en strategieën die niet alleen in mijn professionele leven, maar ook privé toepasbaar zijn. Dit objectieve perspectief helpt mij om niet in oude gewoontes te vervallen en echt vooruitgang te boeken op de thema’s waar verbetering mogelijk is.

"Het potentieelassessment functioneerde als een spiegel die mij inzicht gaf in waar ik sta, zowel professioneel als persoonlijk."

Kun je een moment met mij delen dat je is bijgebleven uit je gesprekken met Klara?

Een moment dat mij echt is bijgebleven uit de gesprekken met Klara vond plaats tijdens onze eerste sessie, waar we een systeemaanpak toepasten. Het was de eerste keer dat ik expliciet keek naar de interacties binnen mijn eigen ‘systeem’ van persoonlijke en professionele relaties. Dit was niet helemaal nieuw voor mij, maar de manier waarop Klara de verbanden en invloeden tussen deze elementen belichtte, was zeer verhelderend. Ze moedigde mij aan om dieper in te gaan op mijn gevoelens bij bepaalde onderwerpen, wat normaal buiten mijn comfortzone ligt. Ik ben van nature iemand die snel terughoudend is bij te abstracte of ‘zweverige’ concepten. Echter, Klara wist de sessie zo te leiden dat het zowel concreet als inzichtelijk bleef, waardoor ik in staat was om mijn gevoelens op een praktische manier te benaderen. Dit gesprek heeft diepe indruk op mij gemaakt en heeft mij geleerd om mijn emoties serieuzer te nemen en meer open te staan voor het uiten ervan.

Zou je het potentieelassessment aanbevelen aan anderen?

Absoluut, ik zou het potentieelassessment zeker aanbevelen, vooral aan mensen die binnen hun organisatie willen groeien. Het assessment biedt niet alleen diepgaand inzicht in jezelf, maar brengt ook je sterke punten en verbeterpunten duidelijk in kaart. Dit bevestigde mijn eigen perceptie van mijn capaciteiten, en ik heb de resultaten gedeeld met collega’s en familieleden. Hun herkenning van de beschreven aspecten hielp mij enorm bij mijn persoonlijke ontwikkeling en verdere groei binnen de organisatie. Het stelt niet alleen jou in staat om je sterke kanten te benutten, maar helpt ook je collega’s of je omgeving beter te begrijpen waar je goed in bent en waar je minder goed in bent.

Onze ervaringen in het managementteam illustreren dit goed. Nu weten we van elkaar wat onze sterke en zwakke punten zijn, wat ons helpt om effectiever te functioneren en taken op een slimme manier te verdelen. Maar het potentieelassessment is niet alleen waardevol voor inzicht, het moet ook dienen als een opstap naar actie. Ik zou altijd aanraden om na het assessment een vervolgtraject te starten, zoals coaching of opleiding. Dit helpt om de opgedane inzichten om te zetten in concrete acties. Inzicht alleen is namelijk niet voldoende; ondersteuning en begeleiding zijn cruciaal om daadwerkelijk te kunnen groeien en je potentieel volledig te benutten. Beschouw het potentieelassessment dus niet als een eindpunt, maar als het begin van een waardevolle ontwikkelingsreis.

Wil je zelf nog iets delen over het traject en FlowPeople?

Wat ik echt waardeer aan het traject met FlowPeople is dat het een relatief kleine organisatie is, maar met mensen die niet alleen ervaring hebben in hun werk, maar ook in het leven zelf. Deze combinatie van professionele en persoonlijke ervaring is naar mijn mening essentieel in dit vakgebied. Het zorgt ervoor dat de onderzoekers niet alleen naar het werk op zichzelf kijken, maar ook de bredere context begrijpen. Dit is vooral belangrijk wanneer je te maken hebt met mensen zoals ik, die al wat levens- en werkervering hebben. Het is cruciaal dat het onderzoeksteam deze ervaring en context begrijpt, omdat dit invloed heeft op hoe je beoordeeld wordt en welke adviezen worden gegeven.

De meerwaarde van FlowPeople zit voor mij echt in deze ervaring en begrip van de context. Ik waardeer het nog steeds enorm en ben blij dat ik dit heb kunnen ervaren tijdens het traject. Het heeft mij geholpen om niet alleen mijn professionele ontwikkeling te bevorderen, maar ook een dieper inzicht te krijgen in mijzelf en mijn potentieel.

--Klara Faber - FlowPeople

Zet de stap naar persoonlijke groei en autonomie

Ben je geïnspireerd door de ervaring van Harm tijdens het potentieelassessment? Wil je ook ontdekken of je medewerker het talent en de potentie heeft om door te groeien naar een andere functie. Klik dan hier om meer te lezen over het potentieelassessment en neem contact op!

Lees deze blog ook

Case Study Tangenborgh: De ontdekkingstocht van Renate naar persoonlijk leiderschap

Ontdek het verhaal van Renate Enninga, regiomanager bij Tangenborgh, een toonaangevende zorgdienstverlener voor ouderen in Zuidoost Drenthe. Ik sprak Renate over haar deelname aan de training Persoonlijk Leiderschap bij FlowPeople Academie. Als...

Case study Moore MKW: Marcels reis naar zelfverzekerd leiderschap

In deze casestudy onderzoeken we de persoonlijke en professionele ontwikkeling van Marcel Bodde, de huidige Directeur Business & IT bij Moore MKW (fusie tussen Moore MTH en KroeseWevers). Ik besprak met hem hoe een individuele coachtraject bij FlowPeople...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid