Whitepaper | Bedrijfscultuur: inzichten, voorbeelden en aanpak

De cultuur van een organisatie wordt ook wel ‘de ziel van de onderneming’ genoemd. In essentie is het de manier waarop er in de organisatie gewerkt wordt en hoe er met elkaar wordt omgegaan. Kort gezegd is het de mindset van werknemers en management. Wat zijn de omgangsvormen, hoe worden beslissingen genomen, hoeveel waarde wordt er gehecht aan prestatie en hoeveel ruimte is er voor individualiteit?

Deze vaak onbewuste regels, afspraken en overtuigingen - gebaseerd op normen en waarden - bepalen niet alleen of iemand zich thuis voelt in een organisatie, maar ook hoe de organisatie functioneert. De bedrijfscultuur heeft immers ook invloed op prestaties en resultaten én op hoe de organisatie zich naar buiten presenteert.

bedrijfscultuur bestaat echter niet. De meeste organisaties kennen subculturen, en ook tussen organisaties kunnen culturen aanzienlijk verschillen.

Een korte uitleg geven over wat bedrijfscultuur is, is dan ook een lastige opgave. In deze whitepaper  wagen wij een poging door inzichten, voorbeelden en aanpak samen te brengen.

Downloaden

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de volledige whitepaper Bedrijfscultuur: inzichten, voorbeelden en aanpak.

Lees deze blog ook

Case Study Visma: FlowPeople biedt een voortreffelijke procesbegeleiding

Software ontwikkelaar Roxit nam binnen een relatief kort tijdsbestek vijf bedrijven over en werd kort daarna onderdeel van Visma. Voor directeur Rob Steneker was dat het sein om een nieuw directieteam samen te stellen. Hij heeft FlowPeople ingeschakeld...

Case Study Vazet - Leer kijken door de competentiebril

Vastgoedontwikkelaar Vazet daagt de traditionele bouwwereld uit. Het bedrijf heeft een vernieuwende visie op het creëren en realiseren van vastgoed. De richting is duidelijk, maar hoe krijgt voormalig directeur Jaap van Rijsten alle neuzen dezelfde kant...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid