Whitepaper: Bedrijfscultuur: inzichten, voorbeelden en aanpak

De cultuur van een organisatie wordt ook wel ‘de ziel van de onderneming’ genoemd. In essentie is het de manier waarop er in de organisatie gewerkt wordt en hoe er met elkaar wordt omgegaan. Kort gezegd is het de mindset van werknemers en management. Wat zijn de omgangsvormen, hoe worden beslissingen genomen, hoeveel waarde wordt er gehecht aan prestatie en hoeveel ruimte is er voor individualiteit?

Deze vaak onbewuste regels, afspraken en overtuigingen - gebaseerd op normen en waarden - bepalen niet alleen of iemand zich thuis voelt in een organisatie, maar ook hoe de organisatie functioneert. De bedrijfscultuur heeft immers ook invloed op prestaties en resultaten én op hoe de organisatie zich naar buiten presenteert.

bedrijfscultuur bestaat echter niet. De meeste organisaties kennen subculturen, en ook tussen organisaties kunnen culturen aanzienlijk verschillen.

Een korte uitleg geven over wat bedrijfscultuur is, is dan ook een lastige opgave. In deze whitepaper  wagen wij een poging door inzichten, voorbeelden en aanpak samen te brengen.

Downloaden

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de volledige whitepaper Bedrijfscultuur: inzichten, voorbeelden en aanpak.

Lees deze blog ook

Ontmoet Cindy: Van HR-professional naar inspirerend coach bij FlowPeople

Sinds 2019 heeft Cindy een betekenisvolle rol ingenomen bij FlowPeople. Haar rijke achtergrond als HR professional en holistisch therapeut vormt de basis van haar passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie. In een recent gesprek kreeg ik de kans...

"Als je tijd neemt om te kijken, toont de weg zich vanzelf".

Jackelien is sinds het begin van 2023 betrokken bij FlowPeople. Ze zet haar expertise in voor vraagstukken over teamontwikkeling, personal coaching en leiderschapsontwikkeling. Ik ging onlangs met haar in gesprek. Lees in deze blog meer over Jackelien en...

Whitepaper: Talent ontwikkelen in organisaties: 5 bruikbare stappen

Bij FlowPeople geloven wij in het verbinden van persoonlijk talent met organisatiedoelen. Wij zien talent in actie en worden geïnspireerd door flexibele en ondernemende medewerkers die vanuit hun eigen verlangens en dromen betekenis geven aan hun werk....

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid