FlowPeople Blog

Case Study Vazet - Leer kijken door de competentiebril

Geschreven door Leonard Faber | Jan 14, 2022 10:38:41 AM

Vastgoedontwikkelaar Vazet daagt de traditionele bouwwereld uit. Het bedrijf heeft een vernieuwende visie op het creëren en realiseren van vastgoed. De richting is duidelijk, maar hoe krijgt voormalig directeur Jaap van Rijsten alle neuzen dezelfde kant op? Hij schakelt de hulp in van FlowPeople. In deze case study doet hij zijn verhaal.

De vastgoedwereld is in beweging. De woningbouwsector moet nieuwe antwoorden vinden op de bestemmings- en beheervraagstukken van vandaag en morgen. Vazet is daarom met een nieuw concept gekomen. Het bedrijf verzorgt ‘totaaltrajecten’ voor organisaties die beleggen in nieuwbouw én voor particulieren die nieuwbouwwoningen kopen.

Verschillende bouwpartners zien iets in de vernieuwende visie en besluiten het concept samen met Vazet vorm te geven. Het idee slaat aan, maar de vertaling naar de praktijk laat te wensen over. De mindset van de eigen medewerkers én die van de partners veranderen, blijkt niet eenvoudig te zijn.

Wat is het geval? In de traditionele bouwsector liggen de verhoudingen tussen de uitvoerende partijen vast, zijn de denkbeelden over functierollen vrij stereotiep en ook is de vaste manier van werken heel diep ingesleten.

Jaap van Rijsten heeft inmiddels het stokje overgedragen aan zijn opvolger. Hij gelooft in de aanpak en ziet graag dat de ingezette koers van Vazet wordt voortgezet.