Ontdek hier hoe intervisie jouw wijsheid verrijkt!

In de snelle en veeleisende wereld van vandaag is het cruciaal voor professionals om voortdurend te blijven leren en groeien. Een krachtig instrument dat steeds meer aandacht krijgt voor deze persoonlijke en professionele ontwikkeling is intervisie. Maar wat maakt intervisie zo waardevol? Laten we eens dieper ingaan op hoe intervisie jou wijzer maakt en hoe het kan bijdragen aan jouw groei en succes.

Zelfontwikkeling

Intervisie biedt een gestructureerde en veilige omgeving waarin je kunt reflecteren op jouw eigen manier van werken. Door actief deel te nemen aan intervisiesessies, krijg je de kans om bewust te worden van jouw sterke punten en zwakke punten. Dit bewustzijn vormt de basis voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Reflectie met collega's
Het delen van ervaringen en inzichten met collega’s tijdens intervisiesessies biedt een waardevolle gelegenheid om te reflecteren op jouw professionele praktijk. Door openlijk te praten over uitdagingen en successen, krijg je nieuwe perspectieven en ideeën die jou kunnen helpen om effectiever te worden in jouw werk.

Ontdekken en bespreken van kwaliteiten en valkuilen
Tijdens intervisie wordt de focus gelegd op het onderzoeken en bespreken van zowel jouw kwaliteiten als jouw valkuilen. Door deze aspecten zelf beter te begrijpen, kun je gerichte acties ondernemen om jouw sterke punten verder te benutten en jouw zwakke punten aan te pakken.

Verbeterde adviesvaardigheden
Het proces van intervisie vereist dat je niet alleen jouw eigen ervaringen deelt, maar ook luistert naar en advies geeft aan jouw collega’s. Dit helpt bij het ontwikkelen van jouw adviesvaardigheden, zoals empathisch luisteren, het stellen van doelgerichte vragen en het geven van constructieve feedback.

Creatie van oplossingen voor uitdagende problemen
Eén van de krachtigste aspecten van intervisie is het vermogen om gezamenlijk oplossingen te creëren voor moeilijke problemen. Door verschillende perspectieven en expertises samen te brengen, kunnen intervisiegroepen innovatieve en effectieve oplossingen bedenken voor complexte uitdagingen.

Toepassing van theoretische kennis in de praktijk
Intervisie biedt een unieke kans om theoretische kennis toe te passen in de praktijk, samen met vakgenoten die vergelijkbare uitdagingen ervaren. Door te brainstormen, te discussiëren en ervaringen te delen, kun je nieuwe inzichten verwerven en jouw professionele vaardigheden verder ontwikkelen.

Heb jij tijdens het lezen van deze blog gemerkt dat je interesse hebt in intervisiesessies? FlowPeople staat klaar om je te helpen! Of je nu een werknemer ziet die graag wil doorgroeien, een team dat beter zou kunnen samenwerken, of dat je zelf wel eens blijft zitten met ontwikkelvragen; intervisie kan de oplossing bieden.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over hoe jij intervisie kunt inzetten.

Lees deze blog ook

Ontmoet Sonja: Van yoga tot coaching

Maak kennis met Sonja van der Weijden, een inspirerende coach bij FlowPeople. Na een carrière in marketing en een levensveranderende kennismaking met yoga in Singapore, vond Sonja haar ware passie in het coachen. Ze richt zich op persoonlijke groei,...

Ontmoet Merel: Young professional coach bij FlowPeople

Merel Faber is al vele jaren een gepassioneerd coach bij FlowPeople, waar ze haar unieke inzicht en toewijding inzet om young professionals te begeleiden. Naast haar rol als coach vervult Merel ook een bijzondere positie binnen FlowPeople: ze is één van...

Het belang van een extern vertrouwenspersoon

In elke organisatie, groot of klein, kunnen zich situaties voordoen waarin medewerkers behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek over gevoelige kwesties. Dit is waar een extern vertrouwenspersoon een cruciale rol speelt. Een extern vertrouwenspersoon...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid