Case Study Visma: FlowPeople biedt een voortreffelijke procesbegeleiding

Software ontwikkelaar Roxit nam binnen een relatief kort tijdsbestek vijf bedrijven over en werd kort daarna onderdeel van Visma. Voor directeur Rob Steneker was dat het sein om een nieuw directieteam samen te stellen. Hij heeft FlowPeople ingeschakeld om dit proces in goede banen te leiden.

In 2005 heeft Rob met twee toenmalige collega’s aan de basis gestaan van Roxit. Van zo’n 20 medewerkers in 2007, groeide het bedrijf naar ruim 100 medewerkers in 2014. Inmiddels zijn er bij Visma Roxit 220 medewerkers in dienst en heeft het bedrijf een omzet gerealiseerd van meer dan 30 miljoen euro. “In de beginperiode is Roxit autonoom gegroeid, maar vanaf 2015 hebben we in relatief korte tijd vijf bedrijven geacquireerd.”

Die overnames hadden een duidelijk doel. Door de schaalvergroting - én door de expertise van de overgenomen bedrijven te bundelen is Visma Roxit in staat meer toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten. “Dat lukt uiteraard alleen door deze onderdelen op de juiste wijze te integreren en harmoniseren. Denk aan een onderwerp als arbeidsvoorwaarden. We wilden deze werkzaamheden liever niet helemaal uitbesteden. In plaats daarvan hebben we de externe expertise en ervaring ingehuurd van FlowPeople. Zij hebben ons op dit vlak prima ondersteuning geboden al bleef de uitvoering natuurlijk in handen van onze medewerkers.”

Visma Roxit wil dus doorgroeien qua omvang, omzet en professionaliteit. Maar wat is de beste manier om dat te bewerkstelligen? “Na alle acquisities was de invulling van het nieuwe directieteam een belangrijke, eerste stap. Directeuren en managers die zich voorheen volledig hadden gefocust op hun eigen onderneming moesten zich nu vrij plotseling breder gaan oriënteren. Daarbij loop je vanzelfsprekend aan tegen verschillen in stijl, inzichten en cultuur. Bovendien speelde rond deze tijd ook nog eens de overname van Roxit door Visma. Naast de dynamiek in onze eigen organisatie werden we ook nog eens onderdeel van een grote internationale speler!”

Downloaden

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de volledige case study van Visma Roxit: FlowPeople biedt een voortreffelijke procesbegeleiding.

Lees deze blog ook

Case Study Vazet - Leer kijken door de competentiebril

Vastgoedontwikkelaar Vazet daagt de traditionele bouwwereld uit. Het bedrijf heeft een vernieuwende visie op het creëren en realiseren van vastgoed. De richting is duidelijk, maar hoe krijgt voormalig directeur Jaap van Rijsten alle neuzen dezelfde kant...

Whitepaper | Bedrijfscultuur: inzichten, voorbeelden en aanpak

De cultuur van een organisatie wordt ook wel ‘de ziel van de onderneming’ genoemd. In essentie is het de manier waarop er in de organisatie gewerkt wordt en hoe er met elkaar wordt omgegaan. Kort gezegd is het de mindset van werknemers en management. Wat...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid