Case Study Roxit: FlowPeople biedt een voortreffelijke procesbegeleiding

Software ontwikkelaar Roxit nam binnen een relatief kort tijdsbestek vijf bedrijven over en werd kort daarna onderdeel van Visma. Voor directeur Rob Steneker was dat het sein om een nieuw directieteam samen te stellen. Hij heeft FlowPeople ingeschakeld om dit proces in goede banen te leiden.

In 2005 heeft Rob met twee toenmalige collega’s aan de basis gestaan van Roxit. Van zo’n 20 medewerkers in 2007, groeide het bedrijf naar ruim 100 medewerkers in 2014. Inmiddels zijn er bij Visma Roxit 220 medewerkers in dienst en heeft het bedrijf een omzet gerealiseerd van meer dan 30 miljoen euro. “In de beginperiode is Roxit autonoom gegroeid, maar vanaf 2015 hebben we in relatief korte tijd vijf bedrijven geacquireerd.”

Die overnames hadden een duidelijk doel. Door de schaalvergroting - én door de expertise van de overgenomen bedrijven te bundelen is Visma Roxit in staat meer toegevoegde waarde te leveren aan haar klanten. “Dat lukt uiteraard alleen door deze onderdelen op de juiste wijze te integreren en harmoniseren. Denk aan een onderwerp als arbeidsvoorwaarden. We wilden deze werkzaamheden liever niet helemaal uitbesteden. In plaats daarvan hebben we de externe expertise en ervaring ingehuurd van FlowPeople. Zij hebben ons op dit vlak prima ondersteuning geboden al bleef de uitvoering natuurlijk in handen van onze medewerkers.”

Visma Roxit wil dus doorgroeien qua omvang, omzet en professionaliteit. Maar wat is de beste manier om dat te bewerkstelligen? “Na alle acquisities was de invulling van het nieuwe directieteam een belangrijke, eerste stap. Directeuren en managers die zich voorheen volledig hadden gefocust op hun eigen onderneming moesten zich nu vrij plotseling breder gaan oriënteren. Daarbij loop je vanzelfsprekend aan tegen verschillen in stijl, inzichten en cultuur. Bovendien speelde rond deze tijd ook nog eens de overname van Roxit door Visma. Naast de dynamiek in onze eigen organisatie werden we ook nog eens onderdeel van een grote internationale speler!”

Downloaden

Vul hieronder je gegevens in en krijg toegang tot de volledige case study van Visma Roxit: FlowPeople biedt een voortreffelijke procesbegeleiding.

Lees deze blog ook

Ontmoet Cindy: Van HR-professional naar inspirerend coach bij FlowPeople

Sinds 2019 heeft Cindy een betekenisvolle rol ingenomen bij FlowPeople. Haar rijke achtergrond als HR professional en holistisch therapeut vormt de basis van haar passie voor de ontwikkeling van mens en organisatie. In een recent gesprek kreeg ik de kans...

"Als je tijd neemt om te kijken, toont de weg zich vanzelf".

Jackelien is sinds het begin van 2023 betrokken bij FlowPeople. Ze zet haar expertise in voor vraagstukken over teamontwikkeling, personal coaching en leiderschapsontwikkeling. Ik ging onlangs met haar in gesprek. Lees in deze blog meer over Jackelien en...

Whitepaper: Talent ontwikkelen in organisaties: 5 bruikbare stappen

Bij FlowPeople geloven wij in het verbinden van persoonlijk talent met organisatiedoelen. Wij zien talent in actie en worden geïnspireerd door flexibele en ondernemende medewerkers die vanuit hun eigen verlangens en dromen betekenis geven aan hun werk....

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid